CHO-leden in het nieuws

1.Hunebouw 2.Vepa 3.Roelof van Echten 4.Catering van 't Hooge 5.Kraats Kaas Lees meer

CHO gezondste Ondernemersvereniging van Drenthe en 3D printerproject

1.CHO houdt bijeenkomst in Het Klooster 2.3DKanjers gaan ondernemen Lees meer

CHO gezondste Ondernemersvereniging van Drenthe en 3D printerproject

1.CHO houdt bijeenkomst in Het Klooster 2.3DKanjers gaan ondernemen

CHO gezondste Ondernemersvereniging van Drente?

Donderdag 6 juli jl.werd deze ambitie uitgesproken tijdens een lunchbijeenkomst bij Het Klooster. Deze lunch werd aangeboden door De Zorgzaak en Catering Van 't Hooge en werd gehouden in de Brasserie van Het Klooster.
Er werd gediscussieerd over ziekteverzuim en fit worden maar vooral fit blijven. Onder de naam "Fit door jet Leven"is de Zorgzaak een project gestart waar deelnemers, werkgevers en werknemers, door middel van een Gezondheidscheck inzicht krijgen in de staat van hun eigen gezondheid, waardoor er preventief maatregelen kunnen worden genomen. Ook de mentale gezondheid is in het belang van de werknemer en de werkgever. Denk aan stresssituaties en bv wanneer de werknemer tevens mantelzorger is. Na de uitkomst van de Gezondheidscheck kunnen er maatregelen worden genomen om toekomstig ziekteverzuim te beperken.

3DKanjers gaan ondernemen
Het 3D-printerproject groeit. Vier jaar geleden werden deze 3D-printers met open armen ontvangen op de 12 basisscholen in Hoogeveen. Ook de CHO heeft hier destijds aan bijgedragen.
Dingen ontwerpen en maken met een 3D-printer is een succes op de basdisscholen. Aan de cyclus van onderzoeken en ontwerpen  voegen de scholen nu ook ondernemen toe. Bv de medailles van de GigaG-run waren een eerste printopdracht voor de scholen
Er is nu al sprake van meer opdrachten voor sleutelhangers pingpong-balletjes etc.

Terug naar het nieuwsoverzicht